REKLAM ALANI

Sony'den 'Yüzey' Açılımı

Yazan : Selim Çangır

Microsoft Surface artık yalnız değil. 2009 yılı Vision fuarında tanıtıldığından beri merakla beklenen Atractsys'in yüzeyi Haziran ayında piyasaya çıkıyor. Atractsy'in geliştirdiği geleceğin teknolojisini satın alan Sony tahmin edebileceğiniz gibi fazla zaman kaybetmeden yatırımı paraya dönüştürmek istiyor.

Mars'a Yolculuk 45 Gün

Yazan : Umut Aksoy

NASA'nın, Mars'a gidecek astronotlar için, Ad Astra Rocket ile ortak yürüttüğü yeni motor geliştirme sürecinde gelinen nokta, bilim alanında heyecan yarattı. Astronotların uzayda yolculuk yaparken maruz kaldığı radyasyonu en aza indirebilmek için çalışmalar yapılırken geliştirilen motorla Mars yolculuğu artık 6 ay değil, sadece 45 gün sürecek. Fakat motorun kullanımı 2017 yılını bulacak.

Engel Tanımayan Dahi

Yazan: Şule Şıkkibar

Onun yaşadığı dönemi gördüğümüz için şanslı mı saymalıyız kendimizi bilmiyorum ama teorilerinin ve buluşlarının gerçeklşetiğini görmemize ömrümüzün yeteceğini sanmıyorum.Çağımızın yaşayan en önemli bilim adamı Stephan Hawking 20 li yaşlarda geçirdiği tedavisi olmayan bir sinir sistemi hastalığı sebeiyle kaslarını kullanamıyor ve sandalyesindeki bilgisayar aracılığıyla konuşuyor.Fakat bu durumun onu hayata küstürmediği ortada.Yaptığı işlerle bu dünyada hepimizden daha fazla iz bırakacağı kesin=)

Work & Travel Çılgınlığı

Yazan : Selim Çangır

Bu yaz Work & Travel ile Amerika'ya gidecek biri olarak ilk yazımın konusu da bu olsun istedim. Öncelikle WAT nedir sorusunun cevabını vermeliyim.

NEDİR BU HACK MERAKI ?

Gönderen Şule Şıkkibar 07:50 Paylaş

Hacktivist'ler,Siyah Şapkalılar, Beyaz Şapkalılar, Gri Şapkalılar,Yazılım Korsanları,Phreaker'lar,Script Kiddie'ler,Lamer'ler...
Dünyada binlerce kişi bu lakaplardan biriyle anılmak için akıl almaz işler yapıyorlar..Bazıları zararsız olan bu hackerlerin aslında tek sorunu
fazla meraklı olmaları=)Ucunu düşünmeden sadece yaptığında ne olacağını görmek için parmaklıklar arkasına gitmeyi göze alabiliyorlar.Tabiki kısa yoldan para kazanmak için uğraşanlarda var ama anlar zaten incelenmeye değecek kişiler değil..Aslında bu çok tehlikeli bir bağımlılık
bunun için tedavi olan çok fazla insan var..Peki nasıl başlıyor bu hastalık genlerinde mi var?Tabiki hayır. Bu genellikle çocukken oyuncaklarla ya da sokakta arkadaşlarıyla oynamak yerine bilgisayar başında olmayı tercih eden insanlarda gelişiyor..Tarihte iz bırakmış hackerlerın hayat hikayelerine bir göz atarsak hep çocukken birşeylere başlamışlar =)Mesela ; "İflah olmaz bir suçlu" olan çocuk ruhlu Kevin Mitnick "Sanal Dünya'nın Kayıp Çocuğu" olarak da tanındı.Bir bilgisayar almak için yeterli parası olmayan Mitnick, daha yeni yetme iken bir elektronik araç satan mağazalara takılır, orada sergilenen bilgisayar ve modemleri diğer bilgisayarlara bağlanmak için kullanırdı. FBI'dan üç yıllık kaçışı boyunca arkadaşları ile haberleşmek için IRC'yi kullandı. Mitnick, bir yargıcın kendisine koyduğu "bilgisayar bağımlılığı" teşhisinin tedavisi için 1 yıllığına rehabilitasyon merkezinde kaldı. Fırsatınız olursa Kevin'ın hayat hikayesini internetten bulup okumanızı öneririm ilginizi çekebilir..
Başka bir örnek;Kaptan Crunch, 1970'lerde 17 yaşında bir mısır gevreği kutusundan çıkan plastik düdükle yaptığı araçla bedava telefon görüşmesi yapmayı başardı. Telefon şebekesi, düdükten çıkan 2600 Hertz'lik sesi, sinyal olarak algılıyor ve bedava telefon görüşmesi yapılabiliyordu. Kaptan Crunch, interneti değil ama bugün onun bir parçası olan telefon hatlarını ilk hack eden isim olarak tarihe geçti.
merak yada kendini kanıtlama çabası bu yöne itiyorda olabilir;
Dünyanın en tehlikeli hackeri olarak gösterilen Gary Mckinnon Nasanın sistemine girip uzaylılar hakkında birşeyler öğrenmeye çalışmıştı mesela ,sebebi neydi peki;'merak'=) Diğer bir hacker Onel de Guzmar a neden programlama sizi bu kadar çok etkiliyor sorusu sorulmuş o da;
-Çok basit.Bu bir meydan okumadır.Bilgisayarımın başına her geçtiğimde meydan okumaya başlıyorum,demiş.
Herşey ortada, aslında söylenecek fazla birşey kalmıyor..Şu an sahip olduğumuz güvenlik sistemlerinin gelişmesinde bu gibi insanların katkısını yok sayamayız..O kadar fazla adı çıkan hacker varki bunlar sadece bir kaçı..Yalnız istemeden şu sorular takılabilir kafamıza;hacker dediğin gizli olur e bunları dünya tanıyor,o zaman nasıl hacker bunlar? =)


0 Response to 'NEDİR BU HACK MERAKI ?'

Yorum Gönder