REKLAM ALANI

Sony'den 'Yüzey' Açılımı

Yazan : Selim Çangır

Microsoft Surface artık yalnız değil. 2009 yılı Vision fuarında tanıtıldığından beri merakla beklenen Atractsys'in yüzeyi Haziran ayında piyasaya çıkıyor. Atractsy'in geliştirdiği geleceğin teknolojisini satın alan Sony tahmin edebileceğiniz gibi fazla zaman kaybetmeden yatırımı paraya dönüştürmek istiyor.

Mars'a Yolculuk 45 Gün

Yazan : Umut Aksoy

NASA'nın, Mars'a gidecek astronotlar için, Ad Astra Rocket ile ortak yürüttüğü yeni motor geliştirme sürecinde gelinen nokta, bilim alanında heyecan yarattı. Astronotların uzayda yolculuk yaparken maruz kaldığı radyasyonu en aza indirebilmek için çalışmalar yapılırken geliştirilen motorla Mars yolculuğu artık 6 ay değil, sadece 45 gün sürecek. Fakat motorun kullanımı 2017 yılını bulacak.

Engel Tanımayan Dahi

Yazan: Şule Şıkkibar

Onun yaşadığı dönemi gördüğümüz için şanslı mı saymalıyız kendimizi bilmiyorum ama teorilerinin ve buluşlarının gerçeklşetiğini görmemize ömrümüzün yeteceğini sanmıyorum.Çağımızın yaşayan en önemli bilim adamı Stephan Hawking 20 li yaşlarda geçirdiği tedavisi olmayan bir sinir sistemi hastalığı sebeiyle kaslarını kullanamıyor ve sandalyesindeki bilgisayar aracılığıyla konuşuyor.Fakat bu durumun onu hayata küstürmediği ortada.Yaptığı işlerle bu dünyada hepimizden daha fazla iz bırakacağı kesin=)

Work & Travel Çılgınlığı

Yazan : Selim Çangır

Bu yaz Work & Travel ile Amerika'ya gidecek biri olarak ilk yazımın konusu da bu olsun istedim. Öncelikle WAT nedir sorusunun cevabını vermeliyim.

Mars'a Yolculuk 45 Gün

Gönderen Yılbaşı 10:44 Paylaş
NASA'nın, Mars'a gidecek astronotlar için, Ad Astra Rocket ile ortak yürüttüğü yeni motor geliştirme sürecinde gelinen nokta, bilim alanında heyecan yarattı. Astronotların uzayda yolculuk yaparken maruz kaldığı radyasyonu en aza indirebilmek için çalışmalar yapılırken geliştirilen motorla Mars yolculuğu artık 6 ay değil, sadece 45 gün sürecek. Fakat motorun kullanımı 2017 yılını bulacak.

Ortak geliştirilen motor VASIMR (Değişken Özel Amaçlı İtici Manyetoplazma) olarak piyasaya duyuruldu. Şu an kullanılan iyon motorlarından çok daha güçlü olan bu motorun radyofrekans jeneratörü, elektronlar kaynayana kadar argon atomlarını ısıtıyor. Bu işlem sonunda yaklaşık 1.000.000 santigrat derece sıcaklık açığa çıkıyor. (Bu sıcaklık güneşin yüzeyinin neredeyse 20 katı) Bu yöntem, motorun yıllarca itiş sağlamasına ve şu ana kadar ulaşılamayan hızlara ulaşmasına neden oluyor.
Proje fizikçilerinden Franklin Chang Diaz "Birdenbire, geleceği, şimdiki zamana getirdik. Elbette çözmemiz gereken çok sorun ve yapmamız gereken ok şey var. Ancak geride kalan beş yıla baktığımızda müthiş bir ilerleme sağladık." sözleriyle konu hakkında en kapsamlı açıklamayı yaptı.

0 Response to 'Mars'a Yolculuk 45 Gün'

Yorum Gönder