REKLAM ALANI

Sony'den 'Yüzey' Açılımı

Yazan : Selim Çangır

Microsoft Surface artık yalnız değil. 2009 yılı Vision fuarında tanıtıldığından beri merakla beklenen Atractsys'in yüzeyi Haziran ayında piyasaya çıkıyor. Atractsy'in geliştirdiği geleceğin teknolojisini satın alan Sony tahmin edebileceğiniz gibi fazla zaman kaybetmeden yatırımı paraya dönüştürmek istiyor.

Mars'a Yolculuk 45 Gün

Yazan : Umut Aksoy

NASA'nın, Mars'a gidecek astronotlar için, Ad Astra Rocket ile ortak yürüttüğü yeni motor geliştirme sürecinde gelinen nokta, bilim alanında heyecan yarattı. Astronotların uzayda yolculuk yaparken maruz kaldığı radyasyonu en aza indirebilmek için çalışmalar yapılırken geliştirilen motorla Mars yolculuğu artık 6 ay değil, sadece 45 gün sürecek. Fakat motorun kullanımı 2017 yılını bulacak.

Engel Tanımayan Dahi

Yazan: Şule Şıkkibar

Onun yaşadığı dönemi gördüğümüz için şanslı mı saymalıyız kendimizi bilmiyorum ama teorilerinin ve buluşlarının gerçeklşetiğini görmemize ömrümüzün yeteceğini sanmıyorum.Çağımızın yaşayan en önemli bilim adamı Stephan Hawking 20 li yaşlarda geçirdiği tedavisi olmayan bir sinir sistemi hastalığı sebeiyle kaslarını kullanamıyor ve sandalyesindeki bilgisayar aracılığıyla konuşuyor.Fakat bu durumun onu hayata küstürmediği ortada.Yaptığı işlerle bu dünyada hepimizden daha fazla iz bırakacağı kesin=)

Work & Travel Çılgınlığı

Yazan : Selim Çangır

Bu yaz Work & Travel ile Amerika'ya gidecek biri olarak ilk yazımın konusu da bu olsun istedim. Öncelikle WAT nedir sorusunun cevabını vermeliyim.


Ciddi olarak yazacağım ilkyazı olduğundan sürçü-lisan edersem af ola. İlk önce burada yazmama vesile olan arkadaşım Cem’e teşekkür ediyorum. Bu yazı benim için bir başlangıç olduğundan mesleğimle ilgili yazmak istedim.
Bilgisayar sözcüğü kökeni Latince ‘ computus ’ olan kelimeden gelmektedir. 20. Yüzyılın ortalarına kadar ‘ hesap yapan insan’ olarak biliniyordu. Günümüzde ise hesap yapmaktan öte her işimizde yardımcı olan aletler olarak karşımıza çıkıyor. 

30 ton. Evet yanlış duymadınız ilk bilgisayarların ağırlıkları 30 ton kadar. Şimdi ise cebimize girebilecek kadar küçükdü.
Her şey aslında BLAİSE Pascal’ın başının altından çıktı. Daha 18 yaşında iken yıl 1642, vergi tahsildarı babasının işini kolaylaştırmak için bir hesap makinesi tasarladı. Tabi bu ilk makinelere bilgisayar demek pek doğru olma.
Ama aslında çıkış noktamızda da onlar var. Hesap
makinelerinin ardından 1880 yılında delikli kart teknolojisi ortaya çıktı. Bu sistem nüfus sayımı yapılırken kolaylık sağlanması için kullanıldı. Asıl gelişmeler 2. Dünya savaşı sıralarında oldu. Bilgisayar tarihinin devrimi olan ENİAC (Elektronic Numerical Integrator and Calculator) ortaya çıktı. İşte devasa boyutta olan 30 ton ağırlığındaki ilk bilgisayar: ENİAC... ENİAC ‘tan sonra UNİVAC-1 geliştirildi ve piyasaya sürüldü. UNİVAC ‘ta tarihteki başka bir önemli nokta olan ilk ticari bilgisayar unvanını aldı.
Bilgisayarlar; araştırmalar, teknolojik gelişmeler derken günümüzde fonksiyonel,minik ve sempatik bir hal aldı. Fonksiyonellik çok önemli bir noktadır. Tasarım kullanılabilirlik açısından ne kadar önemli olsa da bir bilgisayarın ihtiyaçlara cevap verebilmesi daha ön planda tutuluyor. Bir bilgisayarın taşınabilmesi ilk zamanlar ne kadar ilginç gelse de bize de, şimdi daha fazlasını bekliyoruz. Değişen yaşam standardı farklı ihtiyaçları da peşinden sürüklüyor. Çağ değiştikçe bilgisayarların sadece taşınabilir değil kolayca katlanabilir olması gerekliği oluşacağı gibi.
Özetleyecek olursam, yıllar geçti ve bir çok şeyi geride bırakıp yeni dünyalarla karşılaştık. Eni fikirlere uyum gösterdik. Ürettik ve geliştirdik. Ulaştığımız bilgileri birleştirip ilerledik. Bunları biz yaptık bilincindeyiz ve bu bilinçle ilerleyeceğiz.

0 Response to 'Geçmişten Günümüze Bilgisayarlar'

Yorum Gönder