REKLAM ALANI

Sony'den 'Yüzey' Açılımı

Yazan : Selim Çangır

Microsoft Surface artık yalnız değil. 2009 yılı Vision fuarında tanıtıldığından beri merakla beklenen Atractsys'in yüzeyi Haziran ayında piyasaya çıkıyor. Atractsy'in geliştirdiği geleceğin teknolojisini satın alan Sony tahmin edebileceğiniz gibi fazla zaman kaybetmeden yatırımı paraya dönüştürmek istiyor.

Mars'a Yolculuk 45 Gün

Yazan : Umut Aksoy

NASA'nın, Mars'a gidecek astronotlar için, Ad Astra Rocket ile ortak yürüttüğü yeni motor geliştirme sürecinde gelinen nokta, bilim alanında heyecan yarattı. Astronotların uzayda yolculuk yaparken maruz kaldığı radyasyonu en aza indirebilmek için çalışmalar yapılırken geliştirilen motorla Mars yolculuğu artık 6 ay değil, sadece 45 gün sürecek. Fakat motorun kullanımı 2017 yılını bulacak.

Engel Tanımayan Dahi

Yazan: Şule Şıkkibar

Onun yaşadığı dönemi gördüğümüz için şanslı mı saymalıyız kendimizi bilmiyorum ama teorilerinin ve buluşlarının gerçeklşetiğini görmemize ömrümüzün yeteceğini sanmıyorum.Çağımızın yaşayan en önemli bilim adamı Stephan Hawking 20 li yaşlarda geçirdiği tedavisi olmayan bir sinir sistemi hastalığı sebeiyle kaslarını kullanamıyor ve sandalyesindeki bilgisayar aracılığıyla konuşuyor.Fakat bu durumun onu hayata küstürmediği ortada.Yaptığı işlerle bu dünyada hepimizden daha fazla iz bırakacağı kesin=)

Work & Travel Çılgınlığı

Yazan : Selim Çangır

Bu yaz Work & Travel ile Amerika'ya gidecek biri olarak ilk yazımın konusu da bu olsun istedim. Öncelikle WAT nedir sorusunun cevabını vermeliyim.

Fotosentezle Laptop Şarjı Mı ?

Gönderen yagmursofta 12:52 Paylaş


Yaşadığımız bu dönemde enerjinin önemi gittikçe artıyor.Günümüzün her anında enerji tüketiyor,enerjiyle çalışan,hayatımızı kolaylaştıran makineleri kullanıyoruz.En basitinden örnek verecek olursak; evlerimizde çamaşır makinesi,televizyon,ütü vb. aletler kullanıyoruz.Bir çiftçi tohumlarını ekerken veya ürünlerini toplarken tarım araçları kullanırken,bir marangoz odun keserken balta kullanmıyor.Artık enerjiyle çalışan,bizim az zamanda çok iş yapmamızı sağlayan makineleri kullanıyoruz.Peki sahip olduğumuz enerji kaynaklarını kullanırken çevremize ne kadar zarar veriyoruz?Çevremize yani yaşadığımız ortama geri dönüşümü olmayan tahribatlar verdiğimizin hepimiz farkındayız.Bu yüzden doğal kaynaklı tasarımlar üretmeye çalışıyoruz.Bu tasarımların başında da enerji panelleri yer alıyor.
 

Bize gücünü bedava veren sınırsız bir enerji kaynağına sahibiz:Güneş.Güneş enerjisini kullanarak hesap makinesinden tutun , motorlu taşıta kadar birçok tasarım oluşturulmuştur.Bu durumu biraz daha iyi boyutlara taşımaya çalışan Massachusetts Teknoloji Araştırmacıları doğanın bunu nasıl başardığını anlamanın kendilerini başarıya götüreceği inancındalar.Bu amaç doğrultusunda fotosentez sürecini taklit eden yeni bir sistem üzerinde çalışıyorlar.Fotosentez ilkesine dayanarak,güneş enerjisi suyu hidrojen ve oksijen moleküllerine ayırmada kullanılıyor.Ayrışan moleküller daha sonra bir yakıt hücresi içinde tekrar birleştirilerek karbonsuz elektrik üretimi sağlanıyor.Üstelik elde edilen enerji,depolanarak gecede kullanılabiliyor.Ayrıca ucuz olan bu enerjiden evinizde veya hibrit otomobilinizde yararlanabiliyorsunuz.Yeni tip fotosentez hücreleri,eski tip boyalı güneş hücreleri ve fotovoltaik panellere göre çok daha çevre dostu,çok daha ucuz ve çok daha verimli!!!

Kaynak:NTV Bilim Dergisi

0 Response to 'Fotosentezle Laptop Şarjı Mı ?'

Yorum Gönder